Vasario 24 dieną 8b klasės pamokoje (mokytojos Grita Morkienė ir Daiva Rimšienė) lankėsi britas John Kirkham bei „Saulės“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja Alma Palskienė. Į pamoką buvo pakviesta 5b klasės mokinė Samanta Petrovaitė, kuri taisyklinga anglų kalba britišku akcentu trumpai papasakojo apie save, savo pomėgius, šeimą. Samanta 9 metus gyveno Jungtinėje Karalystėje, todėl jos tartis nesiskyrė nuo svečio brito.
Pirmas išbandymas mokiniams buvo teisingai užrašyti brito John Kirkham pavardę. Mokinė Saiva Gaidytė ją pasakė paraidžiui, teisingai ją užrašė ir gavo prizą. Mokinės Neringa - Irena Sviklaitė ir Saiva Gaidytė parengė skaidres, kuriose pristatė savo mokyklą.

Su gera nuotaika, anglišku humoru, kurį, beje, suprato visi, John Kirkham papasakojo apie Liverpulį, iš kurio jis kilęs, palygino Lietuvą su savo gimtine, pasidalino kelionių po Europą įspūdžiais bei atskleidė priežastis, kodėl apsigyveno Lietuvoje. Svečias pabrėžė, kad svarbu turėti įvairių pomėgių (sportas, menas), bet svarbiausia gerai mokytis. J. Kirkham mėgsta skaityti knygas, meistrauti. Jis yra nekilnojamojo turto agentas, todėl pagrindinis jo darbas yra prie kompiuterio. Svečias minėjo, kad moka graikiškai ir rusiškai.
Anglų kalbos mokytoja A. Palskienė angliškai kalbino mokinius, teiravosi apie jų patirtį, mokslą, džiaugėsi, kad mūsų mokiniai yra drausmingi, gerai moka anglų kalbą. Pamokos pabaigoje svečiams buvo įteiktos prisiminimo dovanėlės, mokiniai fotografavosi su svečiais. Pamoka paliko malonių įspūdžių ir svečiams, ir mokiniams bei mokytojoms. Lauksime naujų svečių mokykloje.


Parengė anglų kalbos mokytoja Daiva Rimšienė

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos