2021 m. kovo mėnesį 6-ųjų klasių mokiniai per II-osios užsienio kalbos pamokas mokėsi spalvingą ir įdomią temą „Metų laikai“. Temos medžiaga labai tiko UMD strategijoms įgyvendinti. Tai ir mėnesių pavadinimai, metų laikai, orai, spalvos, gėlės, drabužiai. Mokomoji medžiaga pamokų ciklo metu buvo pateikiama įvairiais būdais panaudojant UMD strategijas: mokytojos aiškinimas, video/audio medžiaga (dainelės, ketureiliai, mokomieji/animaciniai filmukai), vaizdinė medžiaga (plakatai/piešiniai), gramatinės medžiagos pateikimas skaidrėse, praktinės užduotys, aplinkos leksikos mokymuisi (quizlet.com, learningapps.org).
Jau temos mokymosi pradžioje mokiniams vyko integruota rusų k., vokiečių k. ir IT pamoka, kurios metu IT mokytoja papasakojo, kaip rengiamas animuotas pristatymas, kokius objektus galima animuoti, kokios animacijos rūšys, kaip kuriamos lentelės ir struktūrogramos. Mokiniams buvo pateikta filmuota teorinė medžiaga „Animacijos kūrimo darbo eiga“. Bendru mokytojų J. Baronienės, J. Šulskienės, A. Tijūnėlienės sutarimu buvo pristatyti baigiamojo darbo rengimo galimybės ir būdai, vertinimo kriterijai. Baigiamojo darbo rengimui ir atsiskaitymui užsienio kalbų mokytojos mokiniams pasiūlė keletą kūrybiškų būdų, atitinkančių individualius mokinių poreikius ir galimybes pagal UMD:
• Animuotas projektinis darbas – pristatymas
• Užduotis žodžiu – monologas online
• Užduotis raštu kompiuteryje pabendrinta su mokytojomis
• Nufotografuota užduotis atlikta rašant ranka sąsiuvinyje
• Įgarsintas pasakojimas
• Video filmukas.
Pamokų ciklo organizavimas ir pasiūlyti baigiamojo darbo pateikimo būdai pagal UMDL strategijas išlaisvino kūrybiškumą, įgalino mokinius laisvai, netradiciškai mokytis. Buvo ugdomi ir viešojo kalbėjimo įgūdžiai. Animuoti šeštokų pristatymai buvo įdomūs ir klasės draugams, ir mokytojoms.

Jolita Šulskienė, Audronė Tijūnėlienė

metu_laikai (1)
metu_laikai (1)
metu_laikai (2)
metu_laikai (3)
metu_laikai (4)
1/5 
start stop bwd fwd


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos