Mūsų progimnazijos 7a kl. mokinės Ermina Dičiūnaitė ir Domilė Žigaitė, sukūrusios meniškus ir originalius darbus, tapo pilietinio festivalio – konkurso „Volunge šauk ąžuole“ laureatėmis.
Festivalio - konkurso „Volunge šauk ąžuole“ sumanytojas ir globėjas - Lietuvos Respublikos Seimo narys Edmundas Pupinis. Konkurso tikslas - skleisti pilietiškumo bei patriotiškumo idejas, puoselėti Tėvynės meilės bei tautinės savigarbos jausmą, padėti jaunajai kartai suvokti Laisvės vertę, prisiminti Lietuvos Laisvės kelią.
Pilietiški ir kūrybingi mūsų progimnazijos 5-8 klasių mokiniai aktyviai įsitraukė į piešinių konkurso „Volunge šauk ąžuole“ dalyvių gretas. Per dailės pamokas mokiniai, pasirinktomis meninės raiškos priemonėmis, kūrė kompozicijas, ieškojo tautos ir žmogaus laisvę įprasminančių originalių meninių sprendimų, kūriniuose atspindėjo praeities ir dabarties sąsajas, atskleidė, kas jiems yra laisvė, trispalvė, gimtinė, namai... „Šaknimis į žemę, mintimis į dangų“, – taip sakoma apie žmogų, kuris kuria meną ir saugo tai, kas kiekvienai tautai brangiausia¡ Konkursui atrinkti patys geriausi mokinių kūrybos darbai, kurių buvo net 27. Mokinius konkursui paskatino dalyvauti ir padėjo jam pasirengti dailės mokytoja ekspertė Dalia Puodžiukienė.
Piešinių konkurso „Volunge šauk ąžuole“ laureatai ir dalyviai apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis. Jų darbai eksponuojami Utenos meno mokyklos dailės galerijoje.
Gimti laisvoje Lietuvoje – sėkmė! Gyventi laisvoje Lietuvoje – laimė! Kurti laisvoje Lietuvoje – džiaugsmas!

01
02
03
05
06
07
08
09
eivydas_katinas
izabele_grauzinyte
jonas_keragalvis
martyna_pakulyte
salomeja_laurinaviciute
smilte_karaliute
vasare_samusyte
vilte_gaizauskaite
01/16 
start stop bwd fwd


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos