2018 m. gegužės 16 d. 6a klasės anglų kalbos pamokoje lankėsi Lisa Johnson – amerikietė, 20 metų gyvenanti Lietuvoje bei Alma Palskienė – Utenos „Saulės“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja. Mokytojų Daivos Rimšienės bei Zitos Stankevičės mokiniai angliškai uždavė klausimus viešnioms bei atsakė į jų pateiktus klausimus. L. Johnson papasakojo apie šeimą, kaip praleidžia laisvalaikį, prisiminė mokyklinius metus, pateikė keletą patarimų apie mokymąsi. Mokiniai klausinėjo apie Ameriką, jos dydį ir gyvenimo būdą joje, prašė palyginti gyvenimą Amerikoje su gyvenimu Lietuvoje.

anglu (1)
anglu (2)
anglu (3)
anglu (4)
anglu (5)
1/5 
start stop bwd fwd

 

Pasak L. Johnson, yra labai svarbu mokytis anglų kalbą, nes kur benuvyktum į Europą, gali susikalbėti angliškai. Reikia mokytis ir kitus dalykus, nes jie taip pat yra svarbūs, teigė Lisa. Amerikietė pabrėžė, kad kiekvienas esame ypatingas ir turime priimti bei mylėti save tokį, koks esame. A. Palskienė teiravosi apie mokinių laisvalaikį, šeimų narius ir jų kalbėjimą užsienio kalbomis. Mokiniai noriai dalijosi mintimis apie šeimos narius, kurie kalba ar nekalba kitomis užsienio kalbomis. Kai kurie mokiniai yra vieninteliai šeimos nariai, kalbantys anglų kalba.
Baigiantis pamokai, buvo įteikta dovanėlė L. Johnson ir buvo skirta laiko asmenukėms ar visos klasės bendrai nuotraukai. Mokinių atsiliepimai apie netradicinę pamoką yra labai geri. Jiems patiko bendrauti angliškai, sužinoti apie Ameriką ir ypatingai tai, kodėl amerikiečiai renkasi gyventi Lietuvoje. O kalbėjimo bei klausymo įgūdžiai buvo tikrai lavinami pamokos metu. Lietuvių liaudies išmintis sako: „Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi“. Todėl mokykimės ir įkvėpkime kitus mokytis.

Parengė anglų kalbos vyr. mokytoja Daiva Rimšienė

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos