2018 m. gegužės 4 d. 8b klasės mokinys Astijus Puodžiukas su mokytoja Daiva Pelėdiene dalyvavo 47 - ojo tarptautinio jaunimo epistolinio rašinio konkurso nacionalinio etapo apdovanojimų šventėje, kuri vyko LR Susisiekimo ministerijoje, Vilniuje. Konkursą organizavo ir šalies moksleivius dalyvauti tarptautiniame jaunimo epistolinio rašinio konkurse pakvietė Pasaulinė pašto sąjunga (PPS) ir Lietuvos paštas. Viso pasaulio vaikai šiemet svarstė, kokią žinią gali nešti laiku keliaujantis laiškas.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis įteikė Pagyrimo raštą Astijui už gerą rašinį nacionaliniame etape ir padovanojo mokinių pieštų atvirukų komplektą, skirtą Lietuvos 100-mečiui. Mokytojai įteikė Padėkos raštą už mokinio parengimą šiam konkursui ir padovanojo Lietuvos Respublikos vėliavą. Po apdovanojimų, šventinių pietų laureatai kartu su mokytojais, tėveliais, atlydėjusiais į konkursą savo vaikus, lankėsi Technikos muziejuje.

astijus (1)
astijus (2)
astijus (3)
astijus (4)
1/4 
start stop bwd fwd

„Nobelio literatūros premijos laureatas Thomas Mannas yra pasakęs: „Laikas – brangi dovana, duota mums, kad taptume protingesni, geresni, brandesni ir tobulesni.“ Laikas, kurį vaikai skiria laiškui rašyti, juos brandina, tobulina kaip asmenybes, skatina mąstyti, analizuoti juos supančią aplinką. Dėl šių priežasčių Pasaulinė pašto sąjunga paskelbė šių metų temą, susijusią su mokinių brandos bei pasaulėžiūros ugdymu.
Smagu, kad Astijaus rašinį komisija atrinko kaip brandų, turintį išliekamąją vertę, bet kartu nuoširdų ir paprastą. Laišką Astijus rašo savo jaunajam sūnėnui, kad nepamirštų savo šaknų ir primena skaudžią savo senelių tremtinių gyvenimo istoriją. Mokinio rašinys atrinktas iš 300 kitų Lietuvos mokinių rašinių.
Utenos kraštiečių kultūrinis žurnalas ,,Indraja“ išspausdino Astijaus rašinį 2018 metų pirmajame žurnalo numeryje. Sveikiname Astijų ir linkime puoselėti savo kūrybingumą ir gimnazijoje.

Daiva Pelėdienė


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos