2018 m. kovo 5 d. Krašuonos progimnazijoje šurmuliavo vienas iš pirmųjų pavasario pranašų Lietuvoje – Kaziuko mugė. Prekyba virte virė! Prekystaliai buvo išdėlioti net dviejuose aukštuose! Mugėje apsilankė ne tik mokyklos mokiniai, darbuotojai, bet buvo matyti daug moksleivių tėvų, senelių, mažųjų šeimos narių. Mugėje aktyviai dalyvavo ir svečiai iš l/d Šaltinėlis. Jie stebino visus savo darbeliais iš molio... Daugiausia buvo prekiaujama saldumynais, kepiniais, dirbiniais iš medžio, molio, karoliukų... Daugelis pirmokų mokyklinėje Kaziuko mugėje dalyvavo pirmą kartą. Jiems labai patiko!

 

kaziukas (1)
kaziukas (2)
kaziukas (3)
kaziukas (4)
kaziukas (5)
kaziukas (6)
1/6 
start stop bwd fwd

1b klasės mokinys Vajus palinkėjo daugiau tokių švenčių daryti, nes gali užsidirbti, Matas P. pasidžiaugė, kad buvo labai smagu prekiauti ir pirkti, tik neskaičiavo, kiek pinigų išleido, o Smiltė dalyvavo mugėje kartu su mama. Jai labai patiko prekiauti minkštais žaisliukais, vafliais, lankeliais. Laisvydui mugėje irgi labai sekėsi, nes viską, ką turėjo pardavė. O Ermina ir Simas jau ruošiasi Šv.Velykoms. Simas prekiavo mediniais kiaušiniais. Uždirbo net 15 Eur! Sakė, kad pirks maisto. Vieną kiaušinį nusipirko Ermina, kuriai labai patiko Kaziuko mugė. Ji norėtų, kad ir ateityje būtų kuo daugiau Kaziuko mugių. Dominykai labai patiko užsidirbti pinigų, duoti grąžos… Jai šį kartą padėjo močiutė. „Galvoju, kad kitą kartą mokėsiu ir be močiutės” – pasidžiaugė pirmokė. O Mėta prekiavo keksiukais… Jai labai patiko, nes pardavė visus! Svarbiausia, vieną keksiuką nemokamai davė mokytojai. Po to ji dar 3 nusipirko! Jonukui labai patiko prekiauti sausainiais, žaliąja arbata, šokoladu ir, žinoma, pirkti! Nusipirko puikų vorą, pagamintą iš įvairiaspalvių karoliukų.
- Aš, Nojus antrasis, irgi nusipirkau vorą iš karoliukų,- pasigirdo tylus balselis…
Ir tik Nojui pirmajam nepatiko, kad ilgai reikėjo stovėti prie stalo…
Svarbu tai, kad mokiniai tokių renginių metu mokosi ne tik kultūringai bendrauti, bet ir pasisemti kūrybinių idėjų, mokosi verslumo. Namo grįžo laimingi, nešdami namiškiams lauktuvių iš Kaziuko mugės.

Vida Zabulytė


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos