2017 m. balandžio mėnesio pabaigoje Utenos Krašuonos progimnazijoje vyko kūrybinė integruotų veiklų popietė – „Kūrybos laboratorija. Protų mūšis“, kurioje dalyvavo NVŠ programų „Menas kaip terapija“ „IT kūrybinės dirbtuvės“ ir „Kūrybos laboratorija“ nariai. Edukacinę popietės programą, integruotas veiklas bei užduotis kartu su mokiniais parengė neformalaus vaikų švietimo programų vadovės Jolanta Baronienė, Dalia Puodžiukienė ir Jolita Šulskienė.
Aktų salėje vaikai galėjo išlaisvinti savo kūrybiškumą ir pasijusti tikromis scenos „žvaigždėmis“, nes čia vyko „Muzikinės kaukės“ pasirodymai. Mokiniai gavo atitinkamas užduotis, dirbo grupėmis ir sumaniai ruošėsi pasirodymams, kuriuose atsiskleidė vaidybiniai, improvizaciniai, meniniai gebėjimai. Renginį smagiai vedė aštuntokai Deividas ir Miglė. Žiūrovai irgi turėjo užduotis - įvairiais rakursais, naudodami planšetinius kompiuterius, fiksuoti – filmuoti ir fotografuoti, vėliau - surinktą medžiagą montuoti, įgarsinti ir pateikti.
Antroje popietės dalyje vyko išmanus „Protų mūšis“, kuris nepaliko abejingų. Komandos, sudarytos iš įvairių klasių mokinių, bendradarbiaudamos turėjo galimybę pademonstruoti savo žinias, atsakyti į išmanius klausimus, spręsti įvairius galvosūkius, tobulinti informacinių technologijų, kūrybines ir bendrąsias kompetencijas.
Mokiniai džiaugėsi prasmingai praleistu laiku, kai kiekvienas galėjo pasirinkti kūrybiškas veiklas pagal savo temperamentą, poreikį, galimybes, mokymosi stilių. O svarbiausia - kiekvienas turėjo galimybę pajusti sėkmę.
Kūrybingai padirbėję, mokiniai galėjo relaksuotis linksmoje diskotekoje.

Jolita Šulskienė

001
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
01/29 
start stop bwd fwd


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos