2009 m. spalio 7 d. Utenos Krašuonos pagrindinėje mokykloje 7-8 klasių mokiniams organizuotas seminaras „Karjera- galvokime apie ateitį jau šiandien!“ bei individualus mokinių testavimas. Seminarą vedė bei individualų mokinių testavimą atliko Kauno Jaunimo karjeros centro lektorės Indrė Augutienė bei Rūta Janulaitienė.

Seminaro „Karjera- galvokime apie ateitį jau šiandien!“ metu mokiniai turėjo galimybę praktinių užsiėmimų, paremtų aktyviais metodais dėka suvokti savęs pažinimo svarbą planuojant profesinę ateitį. Mokiniai siekė geriau pažinti savo interesus, vertybes, gebėjimus, pamąstyti apie savo stiprybes ir silpnybes. Seminaro dalyviai daugiau sužinojo apie pagrindinius profesinės informacijos paieškos šaltinius, gebėjo susieti turimą informaciją apie save su informacija apie profesijas. Pagilino turimas žinias apie organizacijas, teikiančias profesinio tinkamumo nustatymo paslaugas bei konsultacijas, suvokė karjeros sprendimų priėmimo mechanizmą.

Mokiniai buvo testuojami pagalHolland’o savęs pažinimo ir profesinio tinkamumo testą. Individualaus testavimo metu buvo nustatomas asmens kryptingumas tinkamumo profesinei veiklai aspektu. Rezultate gautas profesinių veiklų sąrašas, kurias testuojamasis galėtų ir sugebėtų sėkmingai atlikti ateityje. Naudota kompiuterinė testo versija. Testo rezultatai aptarti individualios konsultacijos metu. Profesionaliai atsakyta į visus iškilusius klausimus. 

 

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos