2019 m. gegužės 5 - 10 d. Sicilijos mieste Terasini įvyko trečiasis visų Erasmus+ bendrojo ugdymo strateginių partnerysčių projekto „Pasiruošt, dėmesio , pirmyn į 2020- uosius“ parnerių susitikimas. Iš mūsų progimnazijos išvyko 6 žmonių delegacija: anglų k. mokytoja Zita Stankevičė, šokių mokytoja Edita Kutkienė bei 4 5b klasės mokiniai: Adrija Janaudytė, Deimilė Inčirauskaitė, Lukas Kardamavičius ir Rapolas Gylys.
Šio vizito tikslas buvo pristatyti mokykloje sukurtą video pamokėlę apie Lietuvos nacionalinį sportą krepšinį bei šio žaidimo taisykles, o taip pat sudalyvauti Terasini mokyklos „Instituto Comprensivo Giovanni XXIII Terrasini“ organizuotame futbolo čempionate bei kituose sportiniuose žaidimuose.

 

1
2
2.1
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 (2)
21
22
24
25
26
27
28
28.1
29
29.1
30 (2)
31
32
33
34
35
36
37
38
39
01/40 
start stop bwd fwd

Nuvykus į Sicilijos Terasini miestą, mūsų delegaciją pasitiko šeimos, kuriose apsigyveno mokiniai.
Sekančią dieną visi projekto dalyviai susirinko į „Instituto Comprensivo Giovanni XXIII Terrasini“ mokyklą, kur vyko visų delegacijų šventinis sutikimas, mokiniai ir mokytojai lankė klases, apžiūrėjo mokyklos patalpas, susipažino su Italijos švietimo sistema. Vėliau vyko iškilmingas delegacijų priėmimas pas miesto merą ir visų projekto dalyvių mokomųjų pamokėlių apie įvairius sportus pristatymas miesto rotušėje. Tą pačią dieną šiek tiek vėliau projekto dalyviams buvo surengta ekskursija po įspūdingą Sicilijos miestą Palermą.
Antradienį iš pačio ryto visų atvykusių šalių delegacijos susirinko vėl susirinko mokykloje ir gamino tradicinius itališkus saldumynus iš marcipaninės tešlos. O šiek tiek vėliau vyko iškilmingas „Instituto Comprensivo Giovanni XXIII Terrasini“ mokyklos organizuoto futbolo čempionato atidarymas.
O po pietų įvyko ir pats futbolo čempionatas, kuriame varžėsi vietiniai mokiniai, mokiniai iš svečių šalių, o taip pat ir mokytojai bei tėveliai. Buvo labai smagu.
Trečiadienį visų šalių delegacijos išvyko į ekskursiją į Taorminos miestelį, esantį labai aukštai kalnuose, o taip pat ir lankyti vulkano Etna. Tai buvo ypatingai įspūdinga išvyka, nes mes turėjome galimybę pirmą kartą gyvenime pavaikščioti ant vis dar veikiančio vulkano, pamatyti kaip atrodo jau sustingus lava ir stebėti iš didžiulio kraterio nuolat besiveržiančius dūmus. Taorminos miestelyje mes aplankėme kelių tūkstančių metų senumo amfiteatrą, pro kurio sienas atsiveria nepaprastai gražūs Viduržemio jūros ir kalnų vaizdai.
Ketvirtadienis buvo sporto diena. Žaidėme tinklinį, rankinį. Tačiau bene įdomiausia buvo išbandyti žaisti vandensvydį, nes šio žaidimo dar nebuvome žaidę. Reikia pasakyti, kad žaidimas gan sunkus ir reikalauja daug fizinio pasirengimo.
Penktadienį paskutinį kartą pasivaikščiojome po Terasini miestelį, dar kartą pasigrožėjome jūra ir kalnais ir išvykome į oro uostą, kur mūsų laukė skrydis namo.
Ši kelionė buvo tikrai įspūdinga, nes matėme visiškai kitokią gamtą nei Lietuvoje, valgėme labai skanų maistą, o taip pat patyrėme, kas yra itališkas svetingumas ir rūpestis. Namo parsivežėme tik pačius gražiausius prisiminimus ir norą kada nors dar kartą ten nuvykti.

Parengė anglų k. mokytoja Zita Stankevičė


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos