Utenos Krašuonos progimnazija 2018m. įsitraukė į ERASMUS+ programos bendrojo ugdymo strateginių partnerysčių projektą „Pasiruošk, dėmesio, pirmyn į 2020-uosius!“, todėl nuolatos vyksta darbas ir mokykloje, ir už jos ribų.
2019 m. balandžio 19 d. 3a ir 3b klasės mokiniai kartu su auklėtojomis Larisa Niauriene ir Inga Janaščiene, 7b mokiniai Darius Zagrebaitis ir Ernestas Petrėnas bei anglų k. mokytojos Daiva Rimšienė bei Zita Stankevičė vyko į iš anksto suplanuotą veiklą Utenos daugiafunkciame sporto centre, kur vyko susitikimas su Utenos vyrų krepšinio komanda „Juventus“.

 Mokiniai dalyvavo treniruotėje, buvo aiškinamos žaidimo taisyklės, imamas interviu iš legionieriaus Kenny Gaines ir Alexander Zakharov. Trečiokai turėjo galimybę žaisti krepšinį su „Juventus“ krepšininkais ir visi gavo bilietus į artimiausias varžybas Utenoje. Žinoma, sirgalių marškinėliai taip pat buvo nuostabi dovana progimnazijai, dalyvaujančiai sportiniame projekte.

Iš susitikimo su „Juventus“ vyr. treneriu Žydrūnu Urbonu ir visa krepšininkų komanda išėjome laimingi, geros nuotaikos ir pasportavę. Buvo smagu matyti besišypsančius ir mokinius, ir krepšininkus. Manau, kad palikome daug šilumos ir geros nuotaikos krepšininkų širdyse, nes balandžio 20 d. išvykoje „Juventus“ nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandą.
Arenoje vykusios veiklos filmukas bus rodomas Sicilijoje gegužės mėnesį, kur vyks ir Lietuvos delegacija, atstovaujama mūsų progimnazijos. Linkime gerų rezultatų ir gerų įspūdžių įgyvendinant projekto tikslus.

Parengė Daiva Rimšienė

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos