Tarptautinis projektas „Čekų ir lietuvių nacionaliniai patiekalai“
Dalyvaudami tarptautiniame projekte „Čekų ir lietuvių nacionaliniai patiekalai“, Krašuonos progimnazijos ir Čekijos Respublikos Trebon miesto pagrinidnės mokyklos mokiniai susipažino su čekų ir lietuvių nacionaline virtuve, gamino patiekalus ir juos degustavo. Projekte dalyvavo 7 - 8 klaių moksleiviai, kurie pagamino 5 čekų nacionalinius valgius ir lietuvišką Adomynės sriubą.
Tarptautinio projekto akimirkos 7b klasės mokinio Astijaus Puodžiuko pristatyme >>>
Čekijos ir Lietuvos fotografijos konkurso nugalėtojų darbai
Mūsų progimnazijos jaunieji fotografai jau treti metai bendradarbiauja audio – vizualinių menų projekte - konkurse kartu su Čekijos respublikos Trebon miesto pagrindinės mokyklos mokiniais. Šių metų konkurso temos: „Asmenukės“, „Fotokoliažai ir fotomontažai“. Tarptautiniam konkursui buvo atrinkta 60 pačių geriausių kūrybinių darbų, kuriuos sukūrė 5 – 8 klasių mokiniai. Mokiniams vadovavo dailės mokytoja Dalia Puodžiukienė ir IT mokytoja Jolanta Baronienė.
Čekijos ir Lietuvos mokyklų laureatų darbus rasite čia:
http://www.zstrebon.cz/a-6896-vitezove-winners-sieger-laim-tojas-r.html
Pristatome nacionalinius patiekalus
2017 m. pradžioje mūsų progimnazija gavo kvietimą iš Čekijos Trebon mokyklos dalyvauti bendrame projekte, kuriame pristatysime Čekijos ir Lietuvos nacionalinius patiekalus. Lietuva turi kelis etnografinius regionus su jiems būdingais nacionaliniais valgiais. Mūsų progimnazija priklauso Aukštaitijos regionui, todėl mokiniai gamino šiam regionui būdingus patiekalus. Savo draugams iš Čekijos siūlome pasigaminti ir paragauti lietuviškų miltinių patiekalų.
Varškės spurgos - Quark – Krapfen - Curd cheese doughnuts
Adomynės sriuba - Suppe „Adomynė“ - Soup „Adomynė“
Virtiniai su spirgučių įdaru - Teigtaschen mit Griebenfüllung - Dumplings stuffed with bacon
Žagarėliai su varške - Strauben mit Quark - Pastries with curd