zagareliai su varskeŽagarėliai su varške

Ingredientai:

Varškė 250 g 9 proc. riebumo
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 3 valg. š.
Druska 1 žiupsnelis
Kepimo milteliai 2 arbat. š.
Vanilinis cukrus 1 valg. š.
Miltai 200 g 200–300 g

Kaip gaminti

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska.
3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite miltus. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipni – visų miltų iš karto nesuberkite, nes jų tiek gali ir nereikėti (tai priklauso nuo kiaušinių dydžio bei varškės drėgnumo).
4. Išminkytą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį maždaug 3 cm pločio juostomis. Juostas įstrižais pjūviais padalinkite į norimo ilgio juosteles (lygiagretainio formos tešlos gabalėlius). Kiekvieno gabalėlio centre padarykite išilginį pjūvį, per kurį perkiškite vieną iš tešlos gabalėlio galą, išverčiant jį į priešingą pusę.
5. Kepkite paruoštus žagarėlius įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų. Tuomet perdėkite į lėkštę ar krepšelį ir apibarstykite cukraus pudra.

Iš šio kiekio paruošite apie apie 25–30 varškinių žagarėlių.


Strauben mit Quark

Zutaten:
250g Quark 9% Fett
2 Eier
3 Esslöffel Zucker
1 Prise Salz
2 Teelöffel Backpulver
1 Esslöffel Vanillezucker
200-300g Mehl

Zubereitung:
1. Quark, Eier, Zucker und Vanillezucker zu einer glatten Masse rühren.
2. In einer anderen Schüssel Mehl sieben und mit Backpulver und Salz mischen.
3. Unter dem ständigen Rühren in die Quarkmasse Mehl dazugeben. Der Teig muss weich und nicht zu klebrig sein. Die Menge von Mehl hängt von der Quarkfeuchtigkeit und Eiergröβe ab.
4. Den gekneteten Teig 1cm dick rollen und in 3cm breite Bänder schneiden. Die Bänder noch einmal diagonal in einer paralellen Form schneiden. In die Mitte von jedem Teigstück einen Strich einschneiden und eine spitze Kante über den Schnitt ziehen.
5. Die fertigen Strauben im heiβen Ől auf beiden Seiten backen, bis sie braun werden. Die gebackenen Strauben auf das Papierhandtuch legen, damit überflüssiges Ől entsaugt wird. Dann die Strauben auf den Teller legen und mit Puderzucker bestreuen.
Insgesamt 20-30 Strauben.


Pastries with curd

Ingredients:

Curd 250 g (of 9 percent fat)
Eggs 2 pcs.
Sugar 3 tbsp.
1 pinch salt
Baking powder 2 tsp.
Vanilla sugar 1 tbsp.
Flour 200g - 300 g.

Directions:
1. 1. Mix curd with eggs, sugar and vanilla sugar until smooth.
2. In another bowl sieve the flour and mix it with baking powder and salt.
3. Put the flour into the the curd a spoon after spoon stirring it all the time. The dough should be soft but non-sticky – don‘t put all the flour at once, as you may not need it all (depending on the size of eggs and curd moisture).
4. Move the kneaded dough onto a floured flat surface and roll out to 1 cm thick sheet. Cut it into about 3 cm wide strips. By cutting diagonally divide the strips to the desired length(parallelogram-shaped pieces of dough). In the middle of each piece make a longitudinal cut, then pass through one end of a dough piece by overturning it in the opposite direction.
5. Boil pastries in hot oil on both sides until they swell and become light brown. After they are boiled, place them on paper towels to absorb the oil. Then put the pastries into the plate or basket and sprinkle them with icing sugar.
Of this amount, you can make about 25-30 pastries with curd.