virtiniai su spirguciaisVirtiniai su spirgučių įdaru

Ingredientai:

Miltai 500 g
Vanduo 300 ml kambario temperatūros
Sėlenos 2 valg. š.
Druska 1 žiupsnelis
Rūkyti lašinukai su mėsos intarpais (200–300 g): 200 g
Svogūnai 2 vnt. dideli
Petražolės 1 sauja lapeliai
Krapai 1 sauja lapeliai
Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kiaušiniai 1 vnt. trynys

Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir sėlenų. Iš visų šių produktų užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jeigu matote, kad tešla limpa ir sunkiai minkosi, įberkite dar šiek tiek miltų.
2. Įdarui lašinukus ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite krapus ir petražoles. Visus įdarui skirtus produktus – lašinukus, svogūnus, žoleles, juoduosius pipirus ir kiaušinio trynį – sumaišykite.
3. Iš tešlos suformuokite teniso dydžio rutuliukus. Kiekvieną rankomis išplokite iki plono apvalaus apskritimo. Dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir užraitykite juos. Jei norite, galite ruošti ir šiek tiek didesnius virtinius: ant tešlos apskritimo dėkite šaukštelį įdaro, uždenkite kitu tešlos apskritimu, kraštus užspauskite ir užraitykite.
4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Nuo akimirkos, kai jie iškils į vandens paviršių, virkite apie 15–20 minučių.
5. Patiekite virtinius su grietinės ir šviežių krapų padažu.

Iš šio kiekio paruošite apie 60 mažų arba 30 vidutinio dydžio virtinių.


Teigtaschen mit Griebenfüllung

Zutaten:
500g Mehl
300 ml lauwarmes Wasser
2 Löffel Kleie
1 Prise Salz
200-300g geräucherter Speck
2 groβe Zwiebeln
1 Hand voll Petersilienblätter
1 Hand voll Dill
1 Prise Pfeffer, gemahlen
1 Eigelb

Zubereitung
1. Mehl, Wasser, Salz und Kleie in die Schüssel geben und daraus einen festen Teig kneten, der nicht an die Hände klebt. Bei Bedarf Mehl dazugeben.
2. Speck und Zwiebeln in Würfel schneiden, Dill und Petersilie zerkleinern. Alle Zutaten für die Füllung (Speck, Zwiebeln, Kraut, Pfeffer, Eigelb) mischen.
3. Aus dem Teig Kugeln in Gröβe von einem Tennisball formen und sie flach rollen. Die Füllung in die Mitte legen und die Kanten zusammenpressen. Bei Wunsch ist es möglich, auch gröβere Teigtaschen zu machen. So legt man zwei Teigblätter aufeinander, mit Füllung in der Mitte. Die Kanten müssen fest zusammengepresst werden.
4. Das Wasser aufkochen und salzen, die fertigen Teigtaschen hineinlegen und abwarten, bis sie nach oben steigen. Ab dem Moment Teigtaschen 15-20 Minuten kochen.
5. Die Teigtaschen mit Sahne und Dill servieren
Insgesamt 60 kleine oder 30 mittelgroβe Teigtaschen.


Dumplings stuffed with bacon

Ingredients:
flour - 500 g
water - 300 g (roomtemperature)
bran - 1 spoon
salt - pinch
smoked bacon with meat inserts (200–300 g): 200 g
onions - 2 big
1 handful of parsley leaves
1 handful of dill leaves
black ground pepper - 1 pinch
eggs - 1 yolk

Directions:
1. 1. Add the flour, pour the room temperature water, add a pinch of salt and bran into a bowl. Knead the dough from all these products. Knead the dough until it is solid and non-sticky. If you see that the dough is sticky and it is difficult to knead, add a little flour.
2. For the filling cut the bacon and the onions into small cubes. Chop the dill and parsley. Mix all the filling products - bacon, onions, herbs, black pepper and egg yolk.
3. Shape the size of tennis balls of the dough. Make a thin round circle from each ball. Place the stuffing in the middle of the circle, pinch and bend the edges If you want, you can cook bigger dumplings: place a teaspoon of the filling on the circle of the dough, cover it with another circle of the dough, pinch and bend the edges.
4. Put the prepared dumplings into the boiling salted water. When they rise to the surface of the water, boil them for about 15-20 minutes.
5. Serve the dumplings with sour cream and fresh dill sauce.
From this amount of dough can be prepared about 60 small or 30 medium-sized dumplings.