adomynes sriubaAdomynės sriuba 

Ingredientai:

0,5 kg mėsos faršo
0,5 arb. šaukštelio druskos, pipirų, prieskonių
2 kiaušiniai
5 - 6 šaukštai miltų
5 bulvės
2 morkos
Žalių petražolių ar krapų sriubai paskaninti ir papuošti
Grietinės

 

 

Kaip gaminti

Mėsos faršą paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, gerai išmaišyti ir iš jos suformuoti rutuliukus.
Kiaušinius išplakti su šakute, dėti miltus ir išminkyti kietoką tešlą. Iškočioti 0,5 cm storio lakštą, supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis ir jas padalinti 1 cm kvadratėliais. Gausime mažus skryliukus .
Nuvalytas bulves ir mokas smulkiai supjaustyti. Morkas pjaustyti smulkiau. Užvirinti apie 4 l vandens, į jį sudėti mėsos rutuliukus, skryliukus, bulves ir morkas, Kai sriuba užvirs, virti apie 20 min. Išvirtą sriubą paskaninti šaukštu grietinės ir susmulkintomis petražolėmis ar krapais.
Išeiga apie 10 porcijų.


Suppe „Adomynė“

Zutaten:
500g Hackfleisch
½ Teelöffel Salz, Pfeffer, Gewürz
2 Eier
5 - 6 Löffel Mehl
5 Kartoffeln
2 Karotten
Frische Petersilie und Dill
Sahne

Zubereitung
Hackfleisch mit Salz, Pfeffer und Gewürz verrühren und daraus kleine Kugeln formen. Die Eier steif schlagen, mit Mehl zum festen Teig kneten. Den Teig ½ cm dick rollen. Das Teigblatt in 1cm breite Bänder schneiden und die noch einmal in kleine Quadrate zerkleinern. Kartoffeln und Karotten schälen und fein zerkleinern. Etwa 4 Liter Wasser im Topf aufkochen und Fleischkugeln, Teigquadrate, Kartoffeln und Karotten hineinlegen. Die Zutaten zum Kochen bringen und die Suppe 20 Minuten kochen lassen.
Die fertige Suppe in tiefe Teller füllen, einen Löffel Sahne in die Mitte geben, Petersilie und Dill darüber streuen. Guten Appetit!
Für 10 Portionen.


Soup „Adomynė“

Ingredients:

500 g minced meat
½ teaspoon salt, pepper, seasoning
2 eggs
5-6 tablespoons flour
5 potatoes
2 carrots
Fresh parsley or dill
Sour cream

How to cook

Season minced meat with salt, pepper, seasoning, mix everything and form balls. Shake up eggs with a fork, put flour and knead slightly firm dough. Roll up a 0,5 cm sheet, cut it into strips of 1 cm width and then cut the strips into 1 cm squares.
Peel potatoes and carrots and chop finely.
Brew up 4 liters of water and put meat balls, pieces of dough, potatoes and carrots into boiling water. When the soup starts to boil, cook it for about 20 minutes.
Season boiled soup with sour cream and cut parsley or dill.