Artėjant 2020 metų vasaros olimpinėms žaidynėms Tokijuje, mūsų progimnazijos 3 - 7 klasių mokiniai turėjo galimybę susipažinti su viena olimpinių žaidynių sporto šaka – šaudymu iš lanko. Progimnazijos patalpose Utenos lankininkų klubo ir progimnazijos bendruomenės bendromis pastangomis prieš keletą metų įrengtoje šaudykloje fizinio ugdymo pamokas vedė klubo nariai - trenerė Greta ir Algirdas Šaumanai.
Mokiniai ne tik susipažino su šaudymo iš lanko lankų tipais (paprastaisiais, olimpiniais ir kt.) ir varžymosi taisyklėmis, tačiau turėjo galimybę praktiškai išbandyti šią sporto šaką - užsidėję visas būtinas apsaugas, konsultuojami trenerių, kiekvienas iššovė ne po vieną strėlę. Tiesa, tai nebuvo tikroji olimpinė rungtis, kurioje šaunamos 72 strėles 70-ties metrų distancijoje. Su moksleiviais išbandytas labiau pramoginis 6 metrų atstumas, tad tiek dešimtukų, tiek gerų emocijų buvo apstu.
Susidomėjusius šia sporto šaka treneriai Greta ir Algirdas kviečia ateiti (pirmą kartą su tėvais) į treniruotę šaudykloje antradienį, trečiadienį arba ketvirtadienį nuo 18.00 iki 20.00 val. Utenos Krašuonos progimnazijoje, Kudirkos g. 5.
250 mokinių dėkoja už nepaprastą fizinio ugdymo pamoką!

Pavaduotoja Laima

saudymas (1)
saudymas (2)
saudymas (3)
saudymas (4)
saudymas (5)
saudymas (6)
1/6 
start stop bwd fwd


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos