2019 m. gruodžio 3 d. Krašuonos progimnazijoje vyko projekto „Pasiruošk, dėmesio, pirmyn į 2020-uosius!“ veiklos Graikijoje pristatymas. Pilnoje aktų salėje mokiniai Kernius Cibulskis (6a) kartu su sese Kotryna (4a), Gabija Malinauskaitė (6b) ir Lėja Viltė Vygantaitė (5a) dalinosi kelionės į Graikiją įspūdžiais. Mokiniai bei lydėjusios mokytojos Grita Morkienė, Inga Janaščienė bei pavaduotoja Laima Telksnienė lapkričio 17 dieną pradėjo kelionę į Graikiją.
Mokiniai pasakojo apie gyvenimą juos priėmusiose šeimose, kultūros pažinimą, sportą, graikiškų patiekalų ragavimą bei sveiko maisto gaminimą. Buvo aplankyta mokykla, kuri dalyvauja projekte. Mokykloje mokosi 200 mokinių ir dirba 22 mokytojai. Vaikai pradeda eiti į mokyklą būdami šešerių. Nustebino tai, kad prieš pamokas visi vaikai susirenka kieme. Mokyklos teritorija yra aptverta, o vartai užrakinti. Į mokyklą vaikus palydi ir po pamokų pasiima tėveliai. Vaikai negali eiti į namus vieni.

 

graikija (1)
graikija (10)
graikija (11)
graikija (12)
graikija (13)
graikija (14)
graikija (15)
graikija (16)
graikija (2)
graikija (3)
graikija (4)
graikija (5)
graikija (6)
graikija (7)
graikija (8)
graikija (9)
01/16 
start stop bwd fwd

Viešnagės metu visa lietuvių delegacija stebėjo graikų mokinių surengtą atidarymo ceremoniją, kurios metu buvo supažindinti su Olimpinių žaidynių istorija; jie taip pat pašoko visų šalių tautinius šokius (lietuvius pagerbė „Kepurinės“ šokiu); vėliau pakvietė visus pasimokyti šokti Sirtakį. Kadangi Graikija yra Olimpinių žaidynių lopšys, vizito metu buvo daug sužinota apie olimpinių žaidynių istoriją bei aplankyti svarbūs objektai.
Mokiniai sužinojo, kad Akropolis nėra prekybos centras, o ant kalno stūgstanti tvirtovė su šventyklų bei teatrų griuvėsiais. Atėnai yra Graikijos sostinė. Jame yra 5 milijonai gyventojų (kai visoje Lietuvoje yra tik virš 3 milijonų gyventojų). Mūsų mokyklos delegacija aplankė Akropolio muziejų, kuriame yra saugomos kasinėjimų metu atrastos Akropolio dalys.
Graikijoje gimė olimpinės žaidynės. Ir mūsų mokiniai aplankė antikinių žaidynių stadioną Olimpijoje ir netgi palenktyniavo pirmajame stadione. Buvo aplankytas Olimpo kalnas, kuriame ir buvo surengtos pirmosios olimpinės žaidynės graikų dievo Dzeuso garbei.
Prieš 15 metų Atėnuose vyko olimpinės žaidynės ir joms surengti buvo renovuotas didžiulis sporto kompleksas, kurį aplankė paskutinę kelionės dieną. Stadione vyko atletikos rungtys ir futbolo varžybos. Stadione telpa virš 70 000 žiūrovų. Tai tarsi atskiras miestas su ligonine, policijos skyriais, parduotuvėmis ir viešbučiais. Jame yra plaukimo baseinai, krepšinio arena, futbolo stadionai ir kitos sporto erdvės. Aplankę šį stadioną, lietuviai sudalyvavo įvairiose sporto rungtyse, o vakare pristatė savo plakatus.
Vizito į Graikiją pristatymo pabaigoje projekto koordinatorė Grita Morkienė apdovanojo plakatų nugalėtojus: Justę Palskytę (5b), Justiną Bernotaitę (6a) ir Radvilę Mačionytę (2a).
Parengė anglų k. mokytoja Daiva Rimšienė

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos