2019 m. rugsėjo 26 d. visų klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojomis minėjo Europos kalbų dieną. Europa yra turtinga savo kalbomis – šiame žemyne yra daugiau nei 200 vietinių kalbų ir dar daugiau, kuriomis kalba šeimos nariai iš kitų žemynų.
Klasėse mokiniai atliko įvairias užduotis, susijusias su Europos kalbų diena., varžėsi viktorinose Kahoot ir Quizizz programose. Mokėsi kitų kalbų, klausėsi kaip įvairūs žodžiai skamba skirtingomis kalbomis ieškojo kalbų panašumų.
Šios gražios dienos proga anglų kalbos mokytojos Zita Stankevičė ir Daiva Rimšienė suorganizavo viktoriną aštuntų klasių mokiniams, vaikai atsakinėjo į įvairius klausimus, kai kurie iš jų buvo iš tiesų nelengvi, tačiau mokiniai puikiai susitvarkė su visomis užduotimis.
Keturi progimnazijos mokiniai: Amelija Vingilyė (5b), Austėja Valkauskaitė (5c), Justė Bernotaitė (6a), Liepa Matiukaitė (6a) dalyvavo Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijoje organizuotame EKD renginyje. Juos lydėjo anglų kalbos mokytoja Grita Morkienė. Moksleiviai dalyvavo viktorinoje, kur reikėjo ne tik anglų kalbos, bet ir geografijos žinių. Mokiniai šauniai įsitraukė į veiklą renginio metu.
Anglų kalbos mokytojos pabrėžė, kad kalbų mokėjimas atveria duris į pasaulį, padeda mums geriau suprasti vieniems kitus ir išvengti kultūrinių skirtumų ir paragino visus kuo nuoširdžiau mokytis įvairias kalbas.

Parengė anglų kalbos mokytoja Zita Stankevičė

ekd (1)
ekd (2)
ekd (3)
ekd (4)
1/4 
start stop bwd fwd

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos