2019 m. kovo 14 d. progimnazijos dailės galerijoje vyko Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis 2019" rajoninis turas, kuriame buvo pristatoma Utenos švietimo įstaigų mokinių kūrybos darbų paroda. Jaunųjų liaudies meno kūrėjų parodos atidarymą vedė aštuntokai Agnė Pakštaitė ir Dominykas Žvirblis. Jie pristatė literatūrinę – meninę kompoziciją „Gimtinės raštai rankose supasi...“. Savo kūrybos eiles skaitė rajoninio pilietinių eilių ir dainos konkurso „Volunge šauk ąžuole“ laureatai Viltė Fiodorovaitė ir Emilis Juodvalkis (5c), o nuostabias fleitos melodijas susirinkusiems dovanojo Sintė Klaudija Tenzegolskytė (7a). Parodos dalyvius ir jų mokytojus pasveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė ir Utenos švietimo centro metodininkė Ramunė Dasevičienė. Buvo paskelbti rajoninio turo nugalėtojai, kurių darbai iškeliaus į regioninį turą, o visiems parodos-konkurso dalyviams ir mokytojams įteikti padėkos raštai.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
01/10 
start stop bwd fwd

Pristatydama mokinių kūrybą parodos kuratorė dailės mokytoja ekspertė Dalia Puodžiukienė pasidžiaugė, kad eksponuojami darbai persmelkti lietuviškumu, liaudies tradicijų išmanymu ir meile gimtajam kraštui. „Kad istorija gyvuotų, atrodo, reikia tiek nedaug – kalbėti apie ją, mylėti ją ir įprasminti savo darbuose bei širdyse. Jūsų sukurti darbai – tai mūsų šalies aukso fondas, užtikrinantis tolesnį liaudies meno gyvybingumą ir tąsą. Šaknimis į žemę, mintimis į dangų, – taip sakoma apie žmogų, kuris kuria liaudies meną ir puoselėja savo krašto tradicijas", – sakė D. Puodžiukienė. Stebėdami jaunųjų liaudies meno kūrėjų darbus parodos lankytojai suprato, kiek daug reikia įdėti darbo ir širdies, norint nupinti šiaudinį sodą, iš medžio išdrožti klumpę, numegzti raštuotas kojines, išausti staltiesėlę ar nulipdyti molinę švilpynę. „Švilpynių lipdymas yra daug laiko, kruopštumo ir žinių reikalaujantis užsiėmimas. Norintis nulipdyti švilpynę, turi žinoti, kokiu būdu susidaro muzikiniai garsai molinuko viduje, išmanyti keramiko amatą, turėti skulptoriaus gabumų. Nes švilpynė priklauso keramikos ir miniatiūrinės skulptūros žanrui, kurį įvaldo tik labai talentingi kūrėjai“, - kalbėjo Dominykas, apibūdindamas mažą, bet labai žavų parodos eksponatą – molio švilpynę „Paukštuką“.
Aukštaitijos regiono etninės kultūros globos tarybos pirmininkė Zita Mackevičienė už puikų konkurso – parodos „Sidabro vainikėlis 2019“ organizavimą įteikė padėką ir atminimo dovaną dailės mokytojai Daliai Puodžiukienei. Visi parodos dalyviai, lyg geri bičiuliai, dar ilgai šnekučiavosi ir neskubėjo namo.


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos