2018 m. birželio 5 - 6 dienomis 7a klasės mokiniai kartu klasės auklėtoja Dalia Puodžiukiene viešėjo kaimo turizmo sodyboje „Labanoro DŪDA“, įsikūrusioje Pašekščio kaime ant Šekščio ežero kranto, Labanoro girios apsuptyje. Atvykusius maloniai pasitiko ir pakvietė pasižvalgyti po gana nemažą ir jaukią teritoriją sodybos savininkai Audronė ir Vergintas, klasės draugo Mato Valiuko tėvai. Šeimininkai mokiniams papasakojo apie sodybos kūrimo pradžią, darbus, kurie buvo nuveikti, formuojant sodybos aplinką, aprodė pastatus, papasakojo apie jų paskirtį, įrengimą. Sužinojome, kad šioje šiuolaikiška įrengtoje sodyboje gali poilsiauti ramybės ir gamtos pasiilgę žmonės, o taip pat galima rengti seminarus bei šventes. Poilsiautojams siūloma pirtis ir kubilas. Aktyviam poilsiui yra krepšinio ir tinklinio aikštelės, biliardas, velomobiliai, valtys, vandens dviratis, baidarės, vandens čiuožykla, baseinas vaikams, vaikų žaidimo aikštelė. Sodyboje galima pasigrožėti voljere gyvenančiais elniais, pajodinėti žirgais bei pasivažinėti karieta. Prie arbatos puodelio kartu su mokiniais buvo diskutuojama apie verslo plėtojimo galimybes kaimo turizmo sodyboje, apie kasdienius sodybos priežiūros darbus ir apie tai, ką reikia žinoti ir mokėti norint imtis šio verslo.

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
01/16 
start stop bwd fwd

Klasiokus sužavėjo Mato augintiniai: dvi trispalvės katės, trys vilkšuniai, šokolado spalvos kilmingas labradoras ir švelnus nykštukinis pudelis, žirgai, o taip pat šalia esančiame aptvare besiganantys taurieji elniai, kurie tik pajutęs, kad atsidūrė dėmesio centre, darniai patraukia arčiau atvykėlių ir noriai vaišinasi duona. Atokioje ir ramioje vietoje įsikūrusioje sodyboje mokiniai puikiai praleido laika: bendravo, atliko patyrimo, komandos formavimo užduotis, dalyvavo sportinėse varžybose, mokėsi stovyklavimo paslapčių, kepė šašlykus, maudėsi ir ilsėjosi.
Dėkojame Mato tėvams už malonų priėmimą, mums skirtą laiką ir verslumo patirtis, taip reikalingas jauniems žmonėms. Tai puiki Karjeros ugdymo projekto „Šok į tėvų klumpes“ patirtis.

7a kl. auklėtoja Dalia


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos