„Vienas pasaulis – daug pasaulių“ yra skaitmeninis, kultūrinis ir edukacinis projektas, parengtas remiantis Jaunimo Olimpinių Žaidynių principais. Projekte dalyvauja net 206 pradinės mokyklos iš Buenos Airių, Argentinos ir po vieną mokyklą iš 206 šalių, kurios dalyvaus 2018 metų Jaunimo Olimpinėse Žaidynėse Buenos Airėse. Kiekvienos šalies mokykla gaus jai priskirtą mokyklą iš Buenos Airių ir vykdys bendras veiklas. Lietuvos Olimpinis komitetas atrinko būtent mūsų progimnaziją dalyvauti šiame projekte, kaip labiausiai atitinkančią programos kriterijus.
Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Zita Stankevičė. Projekto veiklose dalyvaus 6b klasės mokiniai ir jų auklėtoja bei IT mokytoja Jolanta Baronienė. Visos projekto veiklos bus vykdomos skaitmeninėje erdvėje, mokiniai su savo partneriais susirašinės elektroniniu paštu, taip pat bendraus gyvai Skype programos pagalba.
Projekto tikslas - pažinti šalis, dalyvaujančias jaunimo Olimpinėse žaidynėse 2018 metais, ištirti jų tapatybę, kultūrines ypatybes ir vertybes. Galutinis projekto produktas video žaidimas, apjungiantis visas 206 šalis.

 

Projektą sudaro 6 moduliai:
1. Startas – mokiniai pildys klausimynus apie save, prisistatys patys ir pažins savo mokyklos partnerės bendramokslius.
2. Kas mes esame? - Mokiniai parengs interviu klausimus apie tradicijas, papročius, laisvalaikio veiklas, mėgstamiausius užsiėmimus, žaidimus ir pan., kad geriau pažintų savo partnerius
3. Kur mes gyvename? - Mokiniai pristatys savo gimtą miestą, šalį, supažindins su lankytinomis vietomis, augalija, gyvūnija ir t.t.
4. Sportininkai – mokiniai nagrinės, kokios sporto šakos įtrauktos į Jaunimo Olimpines žaidynes, rinks informaciją apie jose dalyvaujančius Lietuvos sportininkus.
5. Ką mes valgome? - Mokiniai parengs pristatymus apie tradicinius patiekalus, saldumynus, tipiškus pusryčius, šventinius valgius ir pan.
6. Dainos ir muzika - Mokiniai aiškinsis apie muzikos įtaką asmeniui ir kultūrai, pristatys savo mėgstamas, populiarias lietuviškas dainas.

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos