Prieš didžiąsias metų šventes NVŠ būrelių „IT kūrybinės dirbtuvės“, „Menas kaip terapija“ ir „Kūrybos laboratorija“ nariai, artėjant vakaro sutemoms, rinkosi turėdami vieną tikslą – pilietiškai, kūrybingai, inovatyviai, nuotaikingai, linksmai, nuoširdžiai bendraujant praleisti naktį mokykloje. Veikos buvo skiriamos artėjančiai šventei - Lietuvos valstybės atkūrimo 100 - mečiui. „Man nuo pernai metų „Kūrėjų naktis mokykloje" buvo pats laukiamiausias renginys. Ar gali būti smagiau, kai naktį gali nemiegoti ir užsiimti įvairia netradicine veikla, bendrauti su draugais ir mokytojais kitaip nei kasdien?“, - sako Nojus (8b)

„Ką pamanytumėte jei jums, mieli suaugusieji, pasiūlyčiau praleisti naktį mokykloje? O jeigu dar jūs liktumėte ne vieni, o kartu su aštuoniasdešimčia energingų, pašėlusių, žingeidžių ir visai nenorinčių miegoti paauglių? Tikriausiai pagalvotumėte, kad netekau proto. Kas galėtų ištverti 5 darbo dienas per savaitę ir dar bemiegę ir labai aktyvią naktį mokykloje? Nepatikėsite, bet yra tokių „crazy“ žmonių – tai mūsų energingosios mokytojos Jolanta Baronienė, Dalia Puodžiukienė ir Jolita Šulskienė. Joms už pasiryžimą, drąsą, pasiruošimą, puikiai organizuotas veiklas ir buvimą kartu nuoširdus ačiū!“, - sako aštuntokė Bena Krupeckaitė. 

naktis (1)
naktis (10)
naktis (11)
naktis (12)
naktis (13)
naktis (14)
naktis (15)
naktis (16)
naktis (17)
naktis (18)
naktis (19)
naktis (2)
naktis (20)
naktis (21)
naktis (22)
naktis (23)
naktis (24)
naktis (25)
naktis (26)
naktis (3)
naktis (4)
naktis (5)
naktis (6)
naktis (7)
naktis (8)
naktis (9)
01/26 
start stop bwd fwd

Jaunieji sceninio meno mėgėjai varžėsi „Linksmajame X faktoriuje“. Sumani ir objektyvi X faktoriaus komisija – Justas, Goda, Paulius, Sonata ir Viltė kartu su Kalėdų seneliu Adu žaismingai vertino ir komentavo išradingus dalyvių pasirodymus, nešykštėjo pagyrimų ir racionalios kritikos. Scenoje išvydome daugybę nuotaikingų pasirodymų, skambėjo kalėdinės dainos, smagiai sukosi šokėjai, pademonstruoti virtuoziški sportininkų pasirodymai, video reportažai, buvo atvykusi net laida „Klausimėlis“, o uždeganti pop žvaigždė Verka Serdiučka, kurią įkūnijo Gustas, sulaukė šimtaprocentinio žiūrovų palaikymo. X faktoriaus vedėjai Ernestas ir Gerda kartu su garso ir vaizdo operatoriumi Dariumi puikiai vedė renginį, pademonstravo puikius viešojo kalbėjimo, laiko valdymo, organizacinius ir kūrybiškus šiuolaikinių technologijų taikymo gebėjimus.
Išmanieji kūrėjai moderavo „Pabėgimų kambario“ veiklas: ruošė mobiliuosius įrenginius, fotografavo, filmavo, talpino nuotraukas internetinėje erdvėje. “Pabėgimų kambarys“ – tai skaitmeninis muziejus, kuriame eksponatai pateikiami naudojant papildytos realybės techniką, kur realus pasaulis susimaišo su virtualiu, kur statiški eksponatai atgyja ir papasakoja savo istoriją ar įdomų faktą apie save. Mobiliojo įrenginio pagalba mokiniai turėjo galimybę stebėti atgyjančius Lietuvos istorijos eksponatus, išgirsti įdomių faktų ir istorijų.
„Man patinka „protmūšiai“, iššūkiai, galvosūkių kambariai. Todėl labai apsidžiaugiau, kai sužinojau, kad „Kūrėjų nakties“ metu bus galimybė išbandyti savo jėgas ir pritaikyti turimą žinių bagažą, dalyvaujant interaktyvioje veikloje „Pabėgimo kambarys“, skirtoje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Buvau paskirtas vienu iš komandos lyderių, todėl teko prisiimti atsakomybę už visą komandos darbą. Supratau, kad norint įveikti šį iššūkį, reikia dirbti vieningai, efektyviai (nesiblaškyti, netinginiauti, o įtemptai mąstyti ir veikti), sąžiningai atlikti užduotis. Nors išbandyti save vadovo pozicijoje man buvo nauja ir netikėta, bet sekėsi puikiai. Grupės nariai taip pat buvo geri, motyvuoti, sumanūs, kūrybingi. Galbūt todėl mes laimėjome ir pirmi išsilaisvinome iš kambario“, - įspūdžiais pasidalino aštuntokas Astijus.
„Septintą valandą ryto visus apėmė malonus nuovargis ir užplūdo miego banga, net nebesinorėjo kažką kalbėti. Dauguma išskubėjo į namus, patys ištvermingiausi pasiliko mokykloje. Štai jums ir įrodymas, kad įdomiai laiką praleisti mokykloje galime visas 24 paros valandas“, - pasakoja Kristina (7a)

Tikimės, kad šiųmetė „Kūrėjų naktis“ ne paskutinė, nes jos dėka mokiniai geriau pažino save ir kitus būrelių narius, bendradarbiavo, mokėsi būti tolerantiški, draugiški, supratingi, įgijo bendravimo ir komandinio darbo įgūdžių.

„Kūrėjų nakties“ dalyviai


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos